Live and Die

Jeg oplever et tabu omkring døden, og det er lidt paradoksalt, at vi ikke kan tale om noget, som er vores alles skæbne. Det er et faktum, at vi alle bliver født. Det er et faktum, at vi alle vil dø. Det handler om at skabe så meget magi imellem disse to steder i livet, mens vi kan.

Mit ønske er ikke, at vi skal gå rundt og tale om døden som noget, vi skal frygte eller tale om det i mangel på bedre samtaleemner. Men jeg har personligt et ønske om, at vi kan tale om det som noget ufarligt. Tale om vores ønsker. Især med vores nærmeste. Jeg ønsker ikke at blive holdt i live for enhver pris, hvis jeg skulle blive ramt af uheld i livet. Jeg har dertil et ønske om at blive kremeret og spredt ud over havet i en smuk ceremoni. At jeg udtrykker mine ønsker til dette, er – modsat hvad mange måske tror – med til at give mig en ro i livet. For jeg har taget stilling til, hvad der skal ske med min fysiske krop, når den ikke vil mere.

Ved at kunne tale ærligt og åbent om døden, så tror jeg mange vil få et anderledes forhold til deres liv. For når livets skrøbelighed understreges, så ændres dagligdagens fokus og motivation. Det afhørende er perspektiv, ikke alder. I min optik er livet skrøbeligt, men det er ikke farligt og derfor skal det ikke domineres af frygt. Jeg ønsker ikke, at frygte døden, så det holder mig tilbage i livet. Verden er et smukt sted fyldt med magi (igen handler det om dit perspektiv og hvad du giver opmærksomhed), og jeg vil ikke begrænses af frygt. Jeg vil ikke holde mig tilbage fra at leve fordi, at jeg frygter noget. Jeg vil ikke lade mig begrænse i livet. Jeg vil leve til fulde med alt, hvad det indebærer. Jeg vil leve i nuet og ikke i frygten for, hvad fremtiden bringer.

Mit bedste og mest konkrete råd til at slippe frygt på, er ikke at se eller læse nyheder. Jeg har ikke set eller læst nyheder (heller ikke pressemøder) i flere år nu og jeg føler mig befriet fra så meget frygt (det har jeg skrevet mere om her). Nyhedsmedier vil fastholde dig. De kæmper om din opmærksomhed og den får de lettest ved at aktivere amygdala – dit frygtcenter – i din hjerne. De gør verden til et farligt sted at være. Ikke enig? Prøv selv at lave denne lille øvelse: er du fyldt op af positivitet og lyst på livet eller det modsatte, når du ser eller læser nyheder?

Jeg hørte for nylig en TedX med en klog mand, der ikke har set eller læst nyheder i 17 år, og som langt fra er uvidende eller uoplyst. Der er mange kilder til viden og information, og det handler om at vælge dem og sit fokus med omhu. Han siger:

“I might have no clue what’s going on in the world but I have every clue about what’s going on in my world. And if something is important enough it will find me”.

Det er min overbevisning, at hvis vi frygter verden mindre, så frygter vi døden mindre. Så kan vi måske se livet for, hvad det er og tale åbnet om alle dets faser.

Xoxo Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s