Slow Living

I øjeblikket er jeg på barsel, og for første gang i mit (voksen)liv er der gearet ned og tempoet er ikke 200 km/t. Ved ikke, hvad jeg havde forventet, men jeg nyder det virkelig, og føler mig privilegeret over muligheden for at tilbringe tid med min datter og kæreste. Selvom nætterne byder på mindre (og afbrudt) søvn, så byder dagene på flere smil. Det er en sand fornøjelse at se sit lille mirakel trives og udvikle sig.

Så hvad fylder ud over amning, bleskift og putning? Kærlighed. En hulens masse kærlighed. Hun er vores absolut dyrebareste, og den kærlighed vi er fyldt med, er fuldstændig overvældende. Ikke bare til hende, men også til hinanden. For det er også første gang i vores forhold, at vi har så meget tid til hinanden. Tid til at være sammen og tid til at være en rigtig familie.

IMG_2104

Heldigvis er der også tid til at få stimuleret hjernen lidt med bøger. Både i papirform og på lyd. Jeg har downloadet en app, hvor faglitterære bøger er kogt ned til femten-tyve minutter, og alle de vigtige pointer er fremhævet som ”blinks”. Genial app med mange gode emner og bøger. En af pointerne i den seneste bog er, at det bør være følgende fem elementer, der fylder mest i livet – dem vi bør vurdere vores liv op imod:

  1. Vores helbred
  2. Vores relationer
  3. Vores passion
  4. Vores personlige udvikling
  5. Vores bidrag til samfundet
    (Milburn & Nicodemus, 2011).

De uddyber ikke yderligere (i hvert fald i blink-udgaven), hvad der bør indgå under de fem punkter, så det er der mulighed for selv at definere. Nedenstående er mine fortolkninger..

Vores helbred

Mit eget og min families helbred er topprioritet for mig. Med en plantebaseret livsstil bestående af gode økologiske fødevarer af god kvalitet (enkelte undtagelser, hvis varen ikke findes økologisk), er det min overbevisning, at vi får den bedste næring. Derudover tror jeg på, at en aktiv livsstil giver mere livskvalitet. I øjeblikket er det hot yoga og gåture, der fylder. Førhen har jeg altid cyklet meget, løbet en del og styrketrænet i træningscenter. Jeg gør meget ud af at tænke holistisk på helbredet, så både krop og sind kan fungere optimalt. Den ene del virker ikke uden den anden. Dette er bl.a. en af årsagerne til, at jeg er så stor fan af hot yoga, hvilket du kan læse mere om her. At tage godt vare på sig selv er både en kortsigtet og langsigtet investering.

Vores relationer

Lykken af bedst delt. Delt med mennesker, der er betydningsfulde. Så derfor bør vi ligesom med vores helbred investere massivt. Investere i de betydningsfulde relationer, der giver energi og mening til livet. Uanset om det er familie eller gode venner, så kan det ikke forventes at relationerne består, hvis ikke de varetages. De kræver tid, nærvær og kærlighed for ikke at ”uddø” og blive ligegyldige. Derfor er tid med venner og familie en vigtig prioritet.

Vores passion

Det er alt for sjældent, at vi stiller os selv og hinanden spørgsmål som: Hvad brænder du for? Hvad er din passion? Hvilke interesser har du? Det kan ellers være med til at sige uendelig meget mere om vedkommende end deres profession. Det er ikke alle, der er så heldige at arbejde med deres passion. Dermed ikke sagt, at ens passion kun kan udleves i arbejdet. Måske elsker du at lave mad, men er hverken kok eller kogebogsforfatter. Måske elsker du planter, men er hverken gartner eller har en blomsterbutik. Uanset bør du prioritere at beskæftige dig med din passion – det kan du kun blive glad i hatten af.

Vores personlige udvikling

Ligesom med vores passion, så bør personlig udvikling ikke kun tænkes ind i arbejdssammenhænge. Det behøver heller ikke at blive så konkret som en decideret udviklingsplan. Det kan være et simpelt ønske om at lære færdigheder eller udvikle kvaliteter. I øjeblikket fylder ønsket om at være en tålmodig og rummelig mor og kæreste. Jeg er bestemt ikke et tålmodigt menneske, men jeg ønsker at tålmodighed skal være en af mine kvaliteter. Min datter er nybegynder i livet, og hun skal have tid til at lære og udforske på egen hånd og i sit eget tempo. Jeg skal som hendes mor kunne rumme og give hende plads til at udforske verden selv. På samme måde skal tålmodighed og rummelighed afspejle mit forhold til hendes far. Det sidste jeg ønsker er at blive en kommanderende rappenskralde-mor, der altid ”ved bedst”.

Vores bidrag til samfundet

I stedet for at have fokus på, hvad vi kan få og hvad vi vil have, så bør vi være bedre til at fokusere på, hvad vi kan give. At give eller gøre noget godt for andre skaber en langvarig glædesfølelse. At tænke mindre ego og mere ”øko” så at sige. At gøre noget godt kun båret af ønsket om at gøre noget godt. Ikke med en skjult bagtanke og ikke i håbet om at få noget retur. For hvis du har overskud til at gøre noget godt, hvorfor så ikke gøre det? Uanset hvad det er. Uden forventninger og uden forhåbninger. Det værste der kan ske er, at du inspirerer andre til at gøre det samme. Og det er jo slet ikke så værst..

 XOXO Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

Litteratur (og tips)

Milburn & Nicodemus, 2011: Minimalism: Live a Meaningful Life“.Mins Publishing

Blinkist – App til lydbøger: https://www.blinkist.com

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s