The Perfect Time?

Det siges, at der er en tid til alt. Tid til at gøre karriere. Tid til at prioritere sundhed. Tid til at få børn. Tid til at rejse. Men hvordan afgør vi, om tiden er den rette og hvorfor venter vi ofte på “det perfekte tidspunkt”?

Hver morgen vi vågner, er vi velsignet med 24 timer i døgnet. Det bliver 168 timer om ugen. Hvordan vi vælger at bruge disse timer er helt op til os. Hvert sekund har vi muligheden for at gøre, hvad vi vil og med 24 timer i døgnet burde der være tid nok til det, som vi brænder mest for lige nu. Så hvorfor føler mange sig låst i deres opfattelse af tiden? “Tiden er ikke den rette til det nu…”, “Det har jeg ikke tid til…”, “Hvis bare tiden var en anden…”. I mange af vores undskyldninger for ikke at følge vores hjerte eller handle, bliver tiden Sorte Per. Den er aldrig passende eller rigtig. Men vi glemmer, at tiden altid er den samme. Et sekund i dag er det samme som et sekund om et år, og det er ikke tiden, der gør det lettere eller sværere for os at træffe beslutninger eller handle. Derfor kan den egentlig ikke være rigtig eller forkert.

RGC201604-31812

Tiden er ligeglad med, hvad vi bruger den til. For den går bare. Som jeg ser det, så er tid noget, vi låner. Tiden er ikke vores, vi kan ikke spare den op, spærre den inde eller gemme den til senere. Fordi tiden er livet, og livet eksisterer egentlig kun i nuet. Derfor handler det om at få det bedste ud af den. Virkelig mærke efter, hvad vi har lyst til at bruge tiden på og så gøre det. Vi har langt mere kontrol, end vi går og bilder os ind. Det giver ingenting at bruge tiden som syndebuk for, hvad vores liv ikke indeholder. Vi har lige så meget tid som alle andre. Det er, hvad vi bruger den på, der afgør, hvad vi får ud af den. Med andre ord, er det op til os selv at give indhold og mening til vores liv.

Vi kan ikke give tiden skylden for, at vi ikke fulgte vores drømme, at vi ikke flyttede til udlandet, at vi ikke så venner og familie nok, at vi ikke søgte det spændende job, at vi ikke fik børn før, at vi ikke fik løbet maraton, at vi ikke lavede velgørenhed, at vi ikke passede på os selv, ikke trænede eller spiste sundt. Vi kan ikke skælde tiden ud for ikke at give os “det perfekte tidspunkt”. Det er ikke tidens skyld, men er vores egen undskyldning for ikke at følge vores hjerter, vores drømme eller realisere vores ambitioner. Dermed ikke sagt, at vi skal forsøge at gøre alt på én gang eller have travlt med at nå det hele. Men vi bør være mere opmærksomme på, hvordan vi forvalter tiden og huske at prioritere dét i vores hjerter – det, der fylder mest. Det er vores liv, og det er værd at tage ansvar for og få det bedste ud af. 

“The bad news is times flies. The good news is you’re the pilot”– Michael Altshuler

 XOXO Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s