The Selfish Soul

NB! Dette indhold er ikke sponsoreret – jeg er bare vild med fede koncepter!

Selvforkælelse. Et ord, der dækker over mange forskellige ting, men som ikke har betydet det store for mig i mine teenageår og tidlige tyvere. Massage, gode frisører, fodbehandlinger, hudpleje, ansigtsbehandlinger og spa-ophold var ikke på skemaet. Et godt eksempel er den billige blå skintonic fra Garnier, som jeg trofast brugte i mange år. Den brændte så dejligt i huden, så det var sikkert godt mod urenheder (tænkte jeg optimistisk). Jeg har så senere lært fra den fantastiske Lillie, der ejer Dollface, at en skintonic aldrig må indeholde alkohol. Ups! Hun har desuden sørget for, at jeg i dag passer godt på min hud med fantastiske produkter.

Min eneste virkelige selvforkælelse har altid været (og er bestemt stadig) at rejse. De fleste studerende vælter sig ikke i finansielle midler eller har et stort økonomisk råderum til at rejse flere gange om året. Til gengæld har de en dejlig masse fritid og fleksibilitet i deres hverdag, som er perfekt til en rejselysten nød som mig. Som studerende gik alle mine opsparede penge fra tre jobs næsten udelukkende til rejser – både små som store. At opleve andre steder i verden, møde andre folkefærd og lære om andre kulturer er stadig noget af det mest fantastiske jeg ved. Det privilegie at have rejst så meget og mødt så mange mennesker i den store verden, sætter jeg uendelig stor pris på, men det har også altid været (og er endnu mere i dag) en altoverskyggende prioritet for mig. Det giver mig ubegrænset livsglæde og energi at tage af sted, og absolut lige så meget at komme hjem igen.

Nu er jeg tættere på de tredive end de tyve, og det er langsomt blevet vigtigere og vigtigere for mig med selvforkælelse i dagligdagen. I takt med, at hverdagen indeholder mere arbejde, flere deadlines, mere stress, mere ansvar og en følelse af mindre tid og langt mindre fleksibilitet, så er behovet for mig-tid og mentalt frirum vokset. Jeg har været længe om at forstå, hvor vigtigt det både fysisk og mentalt har været for mig at aflaste hjernen fra arbejde. Dét at aflaste hjernen er i mine øjne ægte selvforkælelse. At stå i køkkenet begravet i kulinariske udfoldelser (ja, jeg er jo den vildeste skabs-Michelinkok) har tidligere været et af de få steder, hvor arbejde automatisk blev skubbet ud af hjernen og gav mig frirum til at lade tankerne vandre. Alle fortjener at have et frirum, hvor de er distraheret nok til ikke at tænke på noget konkret eller udelukkende at tænke på netop den specifikke ting, som de foretager sig i det givne øjeblik.

Hot Yoga

Jeg har længe været glad for træning samt det mentale og fysiske overskud, som en god omgang rør-din-krop-til-du-sveder-og-er-rød-i-hovedet bidrager til. I forlængelse af min træningsglæde har jeg fundet hot yoga. Fuldkommen og aldeles fantastisk. Jeg sveder som pisket og bygger muskler på en helt anden måde end ved nogen anden form for træning. Den perfekte kombination, hvis I spørger mig og jeg er helt bidt af det. Det er dog ikke en billig fornøjelse, og et medlemskab koster typisk mellem 6-1200 kroner. Jeg betaler 780 kr. hos Hot Yoga Copenhagen for et all inclusive medlemskab eller hvad vi nu skal kalde det (ubegrænset træning). Dyrt, men hold nu op, hvor er det bare alle pengene værd. Her er et par grunde til, hvorfor jeg har kastet min kærlighed på hot yoga:

 1. Træning i et varmt rum (jeg fryser altid, så dette er i sig selv et gigantisk plus)
 2. Øget fleksibilitet og smidighed
 3. Forbedret lungekapacitet (mange vejrtrækningsøvelser)
 4. Forbedret balance
 5. Bedre grundstyrke
 6. Sjov træning
 7. Mentalt frirum
 8. Mobiltelefonen er bandlyst
 9. Stabil vægt
 10. Forbedret udholdenhed fysisk og mentalt
 11. Jeg er personligt blevet mere tålmodig, glad og har fået bedre overskud

BodyOnYoga

Body SDS

En anden og nylig selvinvestering er Body SDS. For syv-otte måneder siden døjede jeg med ubehag i maven, men på en underlig måde og et besynderligt sted i maven. Det var ikke et konstant ubehag, men alligevel en mærkelig fornemmelse. Min kærestes tidligere kollega havde åbnet en klinik, og jeg havde fået et gavekort til Body SDS hos ham i julegave. Kevin havde selv været der, og det havde været en vild oplevelse for ham. Jeg bookede en tid hos Henrik uden egentlig at tænke nærmere over det med min mave. Ærligt, så var jeg en anelse bange inden behandlingen, da det ikke er en blid massage, men en dybdegående behandling af kroppen. Dertil er jeg overhovedet ikke fan af at blive ”knækket” og hevet i (det er så klamt når folk bare knækker fingre).

Mine bekymringer var fuldkommen unødvendige. Det var og er den mest intense oplevelse, og jeg måtte sidde ned i femten minutter efter, da mine ben snurrede så voldsomt. Hele min krop var sat på plads, og Henrik (som er det mest tillidsvækkende menneske, jeg har mødt) havde ryddet op i den. Jeg både græd, grinte og fik givet slip i Henriks varetægt. Han fandt selvfølgelig hurtigt stedet i maven, og sammen fik vi identificeret årsagen til mit ubehag. Det var psykisk, og da jeg gik derfra vidste jeg, hvorfor det var kommet, og hvem jeg skulle tale med for at få det til at gå væk. Det fik jeg klaret og det har aldrig været der siden. I dag besøger jeg ham hver tredje måned for som en klog ven har sagt, så behøver man ikke være syg, for at få det bedre.

XOXO Thoughts from a passionate nutcase

Steder til selvforkælelse

 1. http://dollface.dk
 2. https://www.hotyogacph.dk
 3. http://stabilkrop.nu

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s