Love Language

Kærlighed er altid et bevidst valg. De fleste mennesker har heldigvis valgt at elske andre og lade kærligheden fra dem strømme ud. Det findes ikke noget vildere og bedre end kærlighed i sin reneste form. Når vi er kærlighed, giver kærlighed og ikke forventer noget til gengæld.

Men det kan være en udfordring for mennesker at omsætte deres kærlighed og kærlige følelser, så de også føles kærlige for dem, de elsker. Det er utrolig interessant, hvordan det vi selv opfatter som en kærlig handling, kan opfattes helt anderledes af modtageren. Dette kan være kilden til konflikter og mistrivsel i et forhold, og handler om, at vi taler forskellige kærlighedssprog. For den type kærlighed vi selv ønsker at modtage, er også den, som vi afsender. Helt ubevist. Og sjældent har vi samme kærlighedssprog, hvorfor misforståelserne opstår. Med bevidsthed om, hvad dit eget og din partners kærlighedssprog er, kan kærligheden få helt nye og bedre vilkår for at blive modtaget og mærket – sådan som det er afsendt.

Tænk på, hvornår du sidst følte dig rigtig elsket af din partner. Hvad gjorde vedkommende for, at du fik den følelse?

For omkring tre år siden tog jeg og min mand en test for at blive klogere på, hvem vi er som kærlighedsvæsener og hvilket kærlighedssorg vi hver især taler. Dette var en stor åbenbaring for os begge og gjorde os bevidste om, at vi faktiske talte helt forskellige sprog, når det handlede om kærlighed. Det som gjorde, at jeg følte mig set og elsket, var slet ikke det kærlighedssprog, som Kevin talte.

Ifølge forfatter og terapeut Gary Chapman forstår vi grundlæggende kærlighed gennem fem kærlighedssprog, som også gælder børn:

1. fysisk berøring

2. anerkendende ord

3. tid til hinanden

4. gaver

5. tjenester

Mit primære kærlighedssprog er fysisk berøring, og jeg kan slet ikke få nok kys og kærtegn. Men Kevins primære kærlighedssorg er anerkendende ord.

Så når jeg vil vise Kevin, hvor højt jeg elsker ham, så er det ved at kysse, kramme og kærtegne ham. Men han føler sig først for alvor elsket, når jeg anerkender hans indsats, f.eks. sætter pris på og takker for, at han hænger lampen op, handler ind eller er god til at lege med ungerne. Og på samme vis, vil hans måde at vise mig kærlighed på være at anerkende mig med ord.

Kan I se udfordringen? Hvis vi ikke er bevidste om vores eget og vores partners primære kærlighedssprog, så kan vi selv føle, at vi øser ud af kærlighed, men det bliver aldrig omsat til kærlighed hos modtageren. Fordi vi taler vores eget kærlighedssprog.

Når vi er bevidste, så kan vi gøre os umage for at tale det sprog, hvor vores partner føler sig elsket. Jeg gør mig umage for at anerkende Kevins indsats – store som små ting – og han gør sig umage med fysisk berøring. I starten kan det føles påtaget at kommunikere på et andet kærlighedssprog end sit eget, men når vi oplever forskellen hos vores partner, så er det umagen værd. Vi ønsker jo netop, at vores partner føler sig elsket af os – akkurat som vi ønsker selv at føle os elsket.

Hvis du er blevet nysgerrig, så kan du tage testen gratis via link i bunden. Det er virkelig en fantastisk måde at forstå og komme dybere i sit forhold. Det giver en langt bedre forudsætning for kærligheden.

Disse kærlighedssprog gælder også for børn, og når du først bliver bevidst om disse, så kan du måske aflæse, hvilket kærlighedssprog dit barn taler. På den måde kan du også sørge for, at de føler sig set og elsket. Hvis vi vil omsætte vores kærlige følelser, så de også føles kærlige for dem vi elsker, er testen et rigtig godt sted at starte.

Kærlighed er altid et valg. Det bedste i livet sker mellem mennesker ❤️

XOXO Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

https://xn--krlighedssprog-0ib.dk/kaerlighedssprog/test-dit-kaerlighedssprog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s