Attached

Vi vil gerne være en del af flokken, og det er vigtigt for vores overlevelse at høre til. Navnligt som børn. Der gør vi meget, hvis ikke alt, for ikke at blive udstødt. Høre til. Passe ind. Vi er afhængige af andre for at kunne være i verden. For at overleve. Så bliver vi teenagere og vi prøver at finde ud af, hvem vi er. I de sårbare år er flokken stadig utrolig vigtig – vi prøver at finde os selv i relation til andre. Vi er flokdyr, men det gør skade på os, når vi forsøger at lave om på os selv for at passe ind. I sunde relationer kan vi være vores hele selv, og elskes som vi er.

Venskaber

Personligt har jeg skiftet “min flok” ud mange gange i løbet af mit liv. Jeg har ingen venner fra dengang, jeg var barn og i skrivende stund går mine ældste venskaber 10-11 år tilbage. Dvs. mennesker, der har kendt mig 2/3 af mit liv.

Grunden til dette er, at jeg mærker meget efter i mine relationer. Om de bidrager positivt eller negativt til min energi og personlige udvikling. Om jeg føler mig drænet og irritabel eller opløftet og inspireret af at tilbringe tid med vedkommende. For mig er det vigtigt at være omkring mennesker, der har værdier, som jeg deler eller ønsker at tilføre mit eget liv. Det har kostet mig dyrt, når jeg har forsøgt at holde fast i relationer, der ikke længere nærede mig.

At give slip

Relationer skal for mig være meningsfulde interaktioner, der forbedrer kvaliteten af mit liv. Personligt har jeg erfaret, at kvaliteten af mine relationer fortæller meget om kvaliteten af mit liv.

Jeg har flere gange oplevet, hvordan en relation kan dræne mig eller forstyrre min energi og indre ro. Typisk når vedkommende ikke (længere) har værdier eller kvaliteter, som jeg beundrer eller hvis vi er vokset i forskellige retninger. Der er også relationer, der har passet perfekt til specifikke kapitler i mit liv, hvor vi skabte synergi sammen, men som ikke skrives med i min videre historie. Og relationer, der uddør for pludselig at genopstå, når vi igen finder samme puls i livet. Men at give slip er en del af livet. Intet er for evigt. Naturen er i konstant forandring og det samme er jeg. Ind i mellem udvikler vi os i samme retning og andre gange ikke. Jeg forsøger at undgå tilknytning til mennesker (og ting), der er kontraproduktive for min udvikling.

Det lyder måske kynisk og hårdt, men jeg ønsker ikke at fake relationer eller lave om på, hvem jeg er. Det er ikke fair for hverken den anden part eller mig. Jeg vil have lov til at være mig med alt, hvad det indebærer – akkurat som den anden skal have lov til det. Vi skal ikke prøve at lave hinanden om for at passe sammen. Vi skal lære at sætte hinanden fri, når vi ikke længere bringer værdi i hinandens liv af den ene eller anden grund.

Mit barometer for at tjekke relationens værdi er ret simpel: bruger jeg unødig meget mental energi på relationen, når vi ikke er sammen? har jeg lyst til at brokke mig over vedkommende til andre? For jeg ønsker ingen af delene – det er ikke et venskab værdigt.

Jeg forsøger at leve et ubekymret og enkelt liv blottet for overflødige relationer og ting. På den måde har jeg energi og tid til at interagere med mennesker, der giver mig energi, inspiration og som udvider min horisont.

XOXO Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s