Valued Relations

I takt med, at vi bliver ældre kommer vores venskaber på prøve. Vi får travlt med arbejde, familie og livets trummerum. Tiden er en begrænset ressource og samvær skal prioriteres. Det bliver med årene tydeligt, hvem der ikke prioriterer dig og hvem du vokser fra. Så er der dem, der forbliver din tætte kreds, hvor relationen udvikler sig og vokser sig stærkere. Hvor parterne ønsker at prioritere tiden til samvær, oplevelser og eventyr. De stærke venskaber, der er langt mere end en relation. En forbindelse til et andet menneske, der for mit vedkommende bygger på tillid, ærlighed, sårbarhed og kærlighed.

Tillid

At kunne betro sig til hinanden om alt. Åbne op for det, der fylder i hjertet eller hælde ud af de skøre tanker på hjernen. Uden at blive dømt, latterliggjort eller nedgjort. At være fortrolige og finde styrke i at vide, at uanset omstændighederne vil vedkommende have din ryg, stå ved din side og støtte dig. Tillid giver tryghed og styrken til at turde. Til at udfordre. Til at udleve.

Ærlighed

Jeg tiltrækkes af ærlige mennesker, og sætter uendelig stor pris på ærlighed som fundament i venskabet. For det hænger unægteligt sammen med evnen til at bygge tillid. Ærlighed er en dyd. En dyd de færreste praktiserer. Måske grundet den iboende risiko for at såre eller skabe misforståelser. Måske fordi vi ofte ved, hvad andre ønsker, vi skal synes, sige, råde til eller gøre – og derfor kan være tilbøjelige til at give dem netop det. Men netop forventningen om ærlighed i svar på f.eks. svære spørgsmål eller i ubehagelige situationer giver nye perspektiver og udvidelse af horisonter. En vigtig del i at lære af hinanden og udvikle venskabet.

Sårbarhed

Vi er bare mennesker. Absolut ikke perfekte. Det ved vi. Dem tæt på kender vores styrker, men absolut også vores svagheder. Især når vi tør være sårbare og vise alle sider. Gode som dårlige. Vise hvem vi er. Stå ved det. Og blive omfavnet. Derfor er det en styrke at være sårbar. Erkende at alle har behov for hjælp, omsorg, forståelse, kærlighed og nærhed. Opbygningen af selvværd kommer fra opbakning og kærlighed fra tætte venner. Når du kun fokuserer på dine fejl, føler dig utilstrækkelig eller tvivler på dig selv, er det opløftende ord og handlinger fra dine nærmeste, der giver styrken og troen på dig selv.

På samme måde vil rigtige venner fortælle dig, hvis du har fejlet og handlet ubetænksomt. Deres intention vil ikke være ondskabsfuld, men som en hjælpende hånd. Et retningsgivende puf, der giver endnu bedre forudsætninger for at gøre det rette næste gang eller blive bevidst om sin fejl og sige undskyld. For til tider skylder vi måske hinanden en undskyldning, hvis vi har fejlet i venskabet. Gode venner taler om alt, siger undskyld og tilgiver. Accepterer hinanden for dem de er. Lader ikke konflikter og irritationer vokse og overskygge det gode. De forstår dig, og fordi de forstår, er de i stand til at tilgive – akkurat som tætte søskende, der elsker og skælder ud samtidigt. Lægger det bag sig og flytter sammen venskabet til nye højder.

 Kærlighed

Ægte venner er ofte langt mere end venner. De er som familie. Ægte venner elsker betingelsesløst. De tilbyder dig det dyrebareste, de har. Deres tid. De prioriterer jeres venskab, giver fuld opmærksomhed, er til stede og er nærværende. Arbejde, kærester, børn, træning. Der er meget, der stjæler vores tid. Rigtige venner lader ikke livet forstyrre venskabet, men lader det venskabet være fyldt med liv. Tid er uigenkaldelig og vi føler, at den bliver mindre, som vi bliver ældre. Derfor er deres tid den største kærlighed, de kan give dig. For uanset om det er et spontant opkald eller et planlagt besøg, tager gode venner sig målrettet tiden til hinanden. Viser, at venskabet er betydningsfuldt og tager dig ikke for givet.

De holder fast i os i vores udvikling, og inspirerer os til at være bedre versioner af os selv. De er ikke kun fortrolige, men også rollemodeller. Vi spejler os i deres gode eksempel, venlighed, kærlighed og ambitioner. Bringer det bedste frem i os, og gør os til bedre mennesker – hvilket er en af de største gaver, de nogensinde kunne give.

Mine veninder er min selvvalgte familie. De er alle tillidsvækkende, ærlige, sårbare, kærlige, stærke, ambitiøse, inspirerende, forskellige og helt igennem fantastiske. Det er venskaber, som jeg værdsætter uendelig højt og passer godt på – uanset, hvor i verden de befinder sig. De er mit fundament.

XOXO Thoughts from a passionate nutcase 🙋🏽‍♀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s